Wat is het verschil tussen CD dupliceren en CD persen

Cd-replicatie en cd-duplicatie zijn termen die verwijzen naar hoe uw schijven worden vervaardigd. De woorden duplicatie en replicatie lijken misschien uitwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Dit is het verschil:

Cd-replicatie is het proces van het maken van een glazen master en stamper van uw gegevens (cd-audio, cd-rom, dvd-video) en vervolgens het spuitgieten van de schijven met behulp van die stamper.

Cd-duplicatie is het proces waarbij lege, beschrijfbare schijven (cdr’s of dvdr’s) worden genomen en de informatie erop wordt geschreven met een laser. Cd-duplicatie omvat het branden van audio of gegevens op de cd’s met behulp van cd-duplicators.

 

Cd-replicatie is het fabricageproces waarbij de schijven worden gevormd uit gesmolten polycarbonaat plastic met daarop uw muziek- of video-inhoud.

Het wordt gedaan met een proces dat glasmastering wordt genoemd.

De glasmeester is dit glas van optische kwaliteit dat is gecoat met een lichtgevoelige chemische stof die in de chemische laag is gebrand en vervolgens in een zure oplossing wordt gedruppeld.

Het glas wordt vervolgens in een legale oplossing gedropt en het nikkel wordt gegalvaniseerd. Het kleeft aan het glas. Het glas zit er nog in.

Als er genoeg nikkel op zit, wordt het afgepeld en worden de randen bijgesneden; het midden wordt geponst, wat een stamper wordt. En deze wordt gemonteerd in de matrijsholte van de spuitgietmachines.

 

Is er een kwaliteitsverschil tussen cd-duplicatie en cd-replicatie?
Vanuit het perspectief van het geluid op de cd is er geen verschil tussen gerepliceerde en gedupliceerde schijven.
Een klein verschil dat kan optreden, is de speelbaarheid. Gedupliceerde schijven zijn meer nieuw ontwikkelde technologie dan replicatie, en het kan van tijd tot tijd voorkomen dat een oude speler gedupliceerde schijven niet leest.

Dit is zeer zeldzaam en komt vooral voor bij het persen van planten om cd’s van lage kwaliteit te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat onze gedupliceerde schijven op elke speler kunnen worden afgespeeld, gebruiken we alleen blanco cd’s van de hoogste kwaliteit.

Uw bestelgrootte bepaalt of we dupliceren of repliceren, en u kunt er zeker van zijn dat u een cd van hoge kwaliteit krijgt, ongeacht het proces dat u kiest en het aantal cd’s dat u nodig heeft.