Radiopromotie

Als je muziek hebt opgenomen wil je natuurlijk dat je een zo groot mogelijk publiek bereikt. Hoe bekender je muziek, hoe meer mensen er naar je optreden zullen komen, hoe meer cd’s of elpees je kunt verkopen etc. Natuurlijk kun je zelf heel veel aan promotie doen via je social media kanalen.

Maar heb je echt een geweldige track opgenomen die zo op de radio zou kunnen, dan kun je overwegen om een plugger in te huren. Maar weet waaraan je begint. Pluggers kosten veel geld, je krijgt geen garanties en vaak ook minimale feedback.

Besef ook dat het niet gemakkelijk is om op de radio te komen of om op een relevante Spotify playlists geplaatst te worden. De (internationale) concurrentie is moordend. Iedereen is op zoek naar een hit. Die heb je niet zomaar. 

Je kan daarom ook op zoek gaan naar een platenmaatschappij. Zoek dan een maatschappij die ook garandeert dat jouw muziek wereldwijd gedistribueerd en gepromoot wordt. Het Centraal Muziekhuis werkt nauw samen met Marista records. Voordat je goede muziek de wereld inbrengt of op fysiek gaat uitbrengen is het misschien goed om eerst een maatschappij te benaderen.

De promotie voor Marista records wordt verzorgd door het team van muziekpromotor. Als je muziek wordt uitgebracht – in samenwerking met Marista weet je zeker dat je track(s) bij een zeer grote groep relevante radiomakers en playlist-samenstellers onder de aandacht wordt gebracht. Uiteraard zijn kwaliteit van de opnames en de song(s) allesbepalend. Als je denkt dat jouw track(s) kans maakt om gedraaid te worden op één van de grotere zenders dan is het verstandig om je muziek aan te bieden aan Marista via deze link.

Radiopromotie

Bedenk ook dat het belangrijk is dat je muziek online te vinden is op platforms zoals Spotify, Apple Music en Deezer. Dit kun je tegenwoordig eenvoudig en gratis regelen via de digitale distributiedienst TRAXFREE.