Radiopromotie

Als je muziek hebt opgenomen wil je natuurlijk dat je een zo groot mogelijk publiek bereikt. Hoe bekender je muziek, hoe meer mensen er naar je optreden zullen komen, hoe meer cd’s of elpees je kunt verkopen etc. Natuurlijk kun je zelf heel veel aan promotie doen via de huidige social media kanalen en distributieplatforms.

Heb je echt een geweldige track opgenomen die zo op de radio zou kunnen, dan kun je overwegen om een plugger in te huren. Maar weet waaraan je begint. Pluggers kosten veel geld, je krijgt geen garanties en vaak ook minimale feedback.

Besef ook dat het niet gemakkelijk is om op de radio te komen of om op een relevante Spotify playlists geplaatst te worden. De (internationale) concurrentie is moordend. Iedereen is op zoek naar een hit. Die heb je niet zomaar. 

Een goed alternatief is om je muziek digitaal te laten pluggen. Door onze Radiopromotie weet je zeker dat je track bij een zeer grote groep relevante radiomakers en playlist-samenstellers onder de aandacht wordt gebracht, terwijl de kosten beperkt zijn. Op deze manier is het dan ook betaalbaar om meerdere singles uit te brengen en te laten promoten. Uiteraard zijn de opname en het liedje allesbepalend. Als je denkt dat jouw track kans maakt om gedraaid te worden op één van de grotere zenders dan is het verstandig om je muziek digitaal te laten pluggen via Muziekpromotor.

  1. Promoot in Nederland en België
  2. Promoot bij de nationale, regionale en lokale zenders
  3. Gericht op goede muziek van hoge kwaliteit
Radiopromotie

Bedenk ook dat het belangrijk is dat je muziek online te vinden is op platforms zoals Spotify, Apple Music en Deezer. Dit kun je tegenwoordig eenvoudig en gratis regelen via de digitale distributiedienst TRAXFREE.