plugger muziekpromotor

Pluggers zijn duur

Er is nog steeds een groep van circa 20 pluggers die bij radiozenders aankloppen om plaatjes te promoten. Het zijn eigenlijk altijd mannen en meestal op leeftijd die hele andere tijden in de muziekindustrie gekend hebben. Niet zo lang geleden konden bij de publieke omroep zelfs tickets aangeboden worden in ruil voor een beetje aandacht op de zender. Dat is al lang niet meer toegestaan.

Het is zeer de vraag of het wel zin heeft om je plaat ‘ouderwets’te laten pluggen. De kosten zijn aanzienlijk, je betaalt natuurlijk ook voor de uren dat de plugger staat te wachten of aan het rijden is. Het gemiddelde tarief ligt op € 750,-. Het alternatief is om je plaat zelf te promoten. Maar weet je dan waar je moet zijn?

Je kunt ook voor digitale promotie kiezen. Er zijn enkele aanbieders, vaak dan in de volkse hoek. Waardoor dit soort promotors bij de zenders als 3FM en Radio2 niet altijd even serieus worden genomen.

Muziekpromotor bestaat uit een team van promotors met jarenlange ervaring. Men besteedt erg veel tijd aan het onderhouden en bijhouden van nu bijna 1500 contacten in Nederland en Vlaanderen. Iets waar je zelf natuurlijk nooit aan toe komt als je je eigen plaat wil promoten. De radiowereld is bovendien heel erg veranderlijk. Daarnaast neemt muziekpromotor lang niet alle muziek aan. Zeker als digitale plugger is het van belang om een serieuze partij te zijn. Het voordeel van digitale promotie via Muziekpromotor is dat het veel goedkoper kan dan het ouderwetse pluggen, terwijl het bereik met name van lokale en regionale zenders vele malen groter is.